Prima pagina


Psihologie clinica


Confidentialitate


Articole, cercetare


Contact

Pagini asociate:

 

 


   


 


Diagnostic si

Evaluare.

 

Testare online.

 

 

Cercetare.

 

Studii experimentale & non-experimentale.

Feedback Informed Treatment.

 

Interventii suportive.

 

Terapii Scurte Colaborative Orientate spre Resurse si Solutii.

 

NLP&NLPt.

 

Tehnici de interventie cognitiv comportamentale.

 

Tehnici de interventie emotiv rationale.

 

 

 

 

Modelul ABC - cognitiv

 

Modelul presupune doua etape. Prima consta in stabilirea convingerilor irationale despre o situatie negativa (eveniment activator) care conduc la consecinte emotionale sau comportamentale dezadaptative.

A: Eveniment activator - eveniment care blocheaza atingerea unor scopuri sau situatie problematica: situatii de pierdere (pozitie, prietenie, respect etc.); situatii de amenintare (pericol iminent, respingere, esec, disconfort, etc.); situatii de frustrare (nedreptate, injustitie etc.).

B-CI: Convingeri irationale - convingeri negative ca de exemplu: etichetarea negativa, nevoia si pretentia de a fi perfect, pretentia ca asa trebuie, cautarea cu obstinatie a aprobarii din partea celorlalti, toleranta scazuta la frustrare, intoleranta fata de ceilalti, catastrofare etc..

C: Emotii si/sau comportamente dezadaptative precum: depresie, anxietate, vinovăție, agresivitate, furie etc.

 

A doua etapa consta in discutarea convingerilor irationale (cum ar fi mai logic, mai util si realist sa gandesc despre situatia negativa) astfel incat sa fie schimbate cu unele rationale avand drept consecinta reevaluarea emotiilor si comportamentelor cu unele mai adaptative.

D: Discutarea credintelor irationale prin interogare: ce efect are asupra mea?, ma ajuta?, ce dovezi o sustin? sunt consistente? este o credinta logica? ce pot face pentru a modifica credintele care asociaza A cu C?

B-CR: Credinte rationale precum: dorinte, acceptari, evaluarea ca neplacere, toleranta crescuta la frustrare, evitarea evaluarii globale si focalizarea pe comportament contextual.

E: Emotii si comportamente adaptative: dezamagire, ingrijorare, suparare, tristete, regret, emotii disfunctionale mai putin intense).

 

Roboterapie.

 

Neuro-feedback.

 

Terapii folosind Realitatea Virtuala.

 

Coaching.

 

Tehnici de concentrare, relaxare si

hipnoza.

 

Dezvoltare personala.

 

Interventii pentru ameliorarea dependentei.

 

Analize statistice.

 

 

 

 

 

Modelul ABC - comportamental

 

Comportamentele sunt generate de prelucrari informationale amorsate de stimului si sunt mentinute de consecintele lor. Modelul presupune ca accelerarea sau decelerarea unui comportament este in mod natural si automat insotita de decelerarea respectiv accelerarea comporatmentului opus. Comportamentul opus trebuie sa fie incompatibil cu comportamentul tinta, sa aduca acelasi beneficii si sa fie adaptativ.

A: Antecedentele: stimuli (interni sau externi) si prelucrari informationale (cunostinte procedurale, autoeficacitatea, expectante pozitive).

B: Comportamentul operant: comportamentele prin care operam asupra mediului.

C: Consecintele: stimulii care urmeaza unui comportament operant si includ intaririle (cresc ocurenta comportamentului tinta si pot fi pozitive sau negative) si pedeapsa (scade ocurenta comportamentului tinta.
 


 

Programari: luni-vineri, prin telefon sau e-mail 

 

 
Counter for tumblr
Website Stats