Cabinetul individual de psihologie Dan VASILIU

Aplicatia: AEf-Client

Coordonator: PSI2D


 

Multumesc pentru ca ai apelat la serviciile mele!

Daca ti-am fost de folos spune-i si sefului meu - poate imi face cadou un upgrade!

 

Autoeficacitatea se refera la "convingerea unei persoane in capacitatile sale de a-si mobiliza resursele cognitive si motivationale necesare pentru indeplinirea cu succes a sarcinilor date"*.

Nivelul autoeficacitatii tale este: FOARTE SCAZUT (Cls. I)!

Iti recomand cateva sedinte de consiliere pentru cresterea nivelului.

 


* Bandura, A. (1982). Self-efficacy mechanism in human agency. American Psychologist, 37(2), 122-147.


 

Persoanele cu o autoeficacitate foarte scazuta prezinta aproape o incapacitate de a-si stabili obiective. Sunt vulnerabile din punct de vedere al rezistentei in fata dificultatilor intampinate. In cazul unui esec și revenin foarte greu sau deloc atribuind esecul unor deficite in capacitatile personale.

Persoanele cu autoeficacitate foarte scazute nu sunt motivate si nu sunt perseverente in fata obstacolelor.

Autoeficacitatea foarte scazuta presupune un mod de gandire dezadaptativ, evita sa faca alegeri, evita sa-si propuna scopuri apreciind ca realizarea lor presupune un efort deosebit. Aceste persoane nu manifesta capacitatea de a anticipea rezultatele si nivelul de rezistenta in fata adversitatii. Calitatea vietii emotionale este foarte scazuta iar nivelurile de stres si de depresie pe care le experimenteaza ating cote scazute dramatic.

O astfel de persoana nu a experimentat in viata experiente de succes, esecurile fiind in numar covarsitor. Din partea celorlalti a primit calificative nesatisfacatoare fiind considerata incapabila. Aceste persoane nu-si aleg in mod obisnuit modele de urmat in viata. Emotiile si starea de spirit le influenteaza covarsitor modul de perceptie al autoeficacitatii.